top of page
  • Writer's pictureNoor Nora

Wat moet ik doen als je een 'interne fout'-melding ziet in de Gmail-app?

Updated: Nov 3, 2021


U en installeert en gebruikt de Gmail-applicatie op uw Android- en iOS-apparaat om snel toegang te krijgen tot uw Gmail-account en e-mails uit te wisselen met iedereen van over de hele wereld. De Gmail-app wordt geleverd met verschillende tools en functies die van pas komen bij het opstellen van e-mails. U kunt honderden e-mails per dag verzenden en vertrouwelijke informatie delen zonder gedoe. Bij Gmail geregistreerde gebruikers profiteren van de foutloze Gmail-app-ervaring, maar soms kunnen ze problemen tegenkomen bij het gebruik van de Gmail-app.


Een van de problemen die door enkele van onze Gmail-agenten worden gemeld, is het krijgen van het bericht "Internetfout" bij het openen van de Gmail-app. Zie je dezelfde foutmelding op je Gmail-app, volg dan onderstaande stappen in dit artikel van Gmail Klantenservice en los het probleem direct op.


Stappen die u moet doen als u het bericht 'interne fout' ziet in de Gmail-app


  • Voer een snelheidstest uit en zorg ervoor dat u geen problemen met de internetverbinding ondervindt op uw apparaat.

  • Sluit de Gmail-app, start je mobiel opnieuw en open de Gmail-app opnieuw om te zien of het probleem is opgelost.

  • U kunt de draadloze verbinding of mobiele gegevensverbinding resetten en opnieuw proberen een verbinding met internet tot stand te brengen.

  • Controleer op recente updates door naar de Google Play Store te gaan en vervolgens Gmail onmiddellijk bij te werken.

  • Als er geen nieuwe updates beschikbaar zijn, controleer dan het Googleplace-statusdashboard en controleer of Gmail netwerkstoringen heeft.

  • Wacht in het geval van een netwerkstoring een paar uur totdat het probleem vanzelf is opgelost.

  • Als het probleem zich blijft voordoen, wist u de app-gegevens en het cachegeheugen voor uw Gmail-app en meldt u zich opnieuw aan bij Gmail.

  • Zorg er ook voor dat de POP- en IMAP-instellingen voor je Gmail-app correct zijn, anders wijzig je de instellingen opnieuw.


Ondervindt u nog steeds hetzelfde probleem, zelfs nadat u de hierboven beschreven stappen hebt gevolgd? Zo ja, neem dan contact op met de meest vindingrijke Gmail-ondersteuningsmedewerkers in ons Gmail-helpcentrum door nu ons Gmail Nummer te bellen. U kunt ook in contact komen met onze Gmail-agenten via e-mail of snelle chat en binnen een mum van tijd onmiddellijk hulp krijgen.


bottom of page